dilluns, 31 d’octubre del 2011

No és or tot el que rellueix.

No tot el futbol de Sabadell és sols el CE Sabadell (Foto: Pedro Salado).

La ciutat de Sabadell viu actualment una curiosa paradoxa. El seu equip històric, el CE Sabadell, torna a categories on feia 18 anys que no tastava, al futbol professional, i sembla tornar a nivells esportius del passat, però per qualsevol que visqui una mica més l'esport dels 11 contra 11 de la ciutat, es donarà compte que desprès de l'equip arlequinat, hi ha un gran solar bastant desèrtic.

CE Sabadell FC: Com hem comentat, amb un primer equip a Segona A, és l'equip punter de la ciutat. El seu filial, està a Segona Catalana i els seus equips més destacats son dos Juvenils a Preferent (Segona Categoria catalana), un Cadet a Preferent (Segona Categoria catalana), un Infantil a Primera divisió (màxima categoria catalana), un Femení a Primera Catalana (Segona Categoria catalana i Quarta estatal), i dos Femenins Infantil-Aleví a Primera (màxima categoria catalana). Tenen en total, 29 equips federats, la concessió de la Nova Creu Alta de gespa natural i Olímpia de gespa artificial, i també entrenen a les pistes d'atletisme Josep Molins.

UE Sabadellenca: Amb el primer equip a Segona Catalana, és un club en creixement. 17 equips disposa el club, on s'inclou un filial sènior, a Quarta Catalana però que també disposa d'un Juvenil a Primera divisió (tercera categoria catalana), i un Cadet a Primera Divisió (segona categoria catalana). No disposen de cap equip femení. Disputen els seus partits al Municipal La Creu de gespa artificial.

CF Sabadell Nord: Amb el primer equip a Segona Catalana, és un equip que disposa d'unes noves instal·lacions de gespa artificial i amb un futbol base en creixement, amb 19 equips de base. Les seves categories més altes son dos Juvenils a Primera divisió (tercera categoria catalana), i un Cadet a Primera divisió (segona categoria catalana). Tampoc disposen d'equips femenins i disputen els seus partits al Municipal de Ca N'Oriac de gespa artificial.

UD La Planada: El seu primer equip masculí juga a Tercera Catalana. Té en total set formacions federades i la que té més categoria és el Femení sènior, que està a Primera Catalana (Segona Categoria catalana i Quarta estatal), encara que no té estructura de futbol base femení. Juguen al Municipal de Can Déu-La Planada, de terra.


CFU Can Rull Rómulo Tronchoni: A pesar del nom tant llarg i complex, és un dels clubs més ben organitzats de la ciutat. Primer equip a Tercera Catalana, però amb 28 equips més de base federats competint en el seu si, amb categories respectables en el cas d'un Juvenil a Primera divisió (tercera categoria catalana) i sobretot d'un Cadet a Primera divisió (segona categoria catalana), els seus equips juguen a la zona esportiva de Can Rull, amb dos camps, un de gespa artificial, i un de terra.

UD Tibidabo Torre Romeu: Un primer equip a Tercera Catalana i cinc equips més que conformen la seva base, son les esquadres que composen aquest club, que disputa els seus encontres al Municipal de Torre Romeu, de terra, i que no té categories destacables.


CD Llano de Sabadell: El seu primer equip, està a Tercera Catalana, set equips més de futbol-base i cap d'ells en categories superiors. No disposa d'equips femenins i juga al Municipal de Can Puiggener, de terra.

At. Can Déu: El seu únic equip actualment, desprès de la retirada del femení que tenien, juga a Tercera Catalana. Lamentablement és un dels clubs amb el futur més negre de la ciutat. Sense base, amb nul·la estructura, juguen al Municipal de Can Déu-La Planada, de terra.

UD Marina: El seu primer equip, disputa la competició a Quarta Catalana, i la seva base son només quatre equips federats pre-benjamí, que disputen els seus encontres al camp d'Arrahona-Merinals, de gespa artificial i gestionat per el CE Mercantil.

VDF Roureda: Amb el primer equip a Quarta Catalana, es complimenta amb un futbol base d'onze equips més, sense cap categoria màxima, però que van alimentant al primer equip de jugadors cada temporada. Disputa els seus partits al camp Municipal de la Roureda, gestionat per l'Associació de Veïns, de terra. 

CE Mercantil: No té primer equip, és un club de formació de jugadors molt peculiar. 28 equips composen el club i les categories més destacades son un Juvenil a Lliga Nacional (màxima categoria catalana i segona estatal), un Juvenil a la següent categoria, i un Cadet, un Infantil i un Aleví a les màximes categories catalanes de cadascú. En futbol femení, tenen un Juvenil-Cadet i un Infantil-Aleví en la màxima categoria però tampoc té primer equip. Juguen i gestionen el camp d'Arrahona-Merinals, de gespa artificial.

EF Sabadell: No té primer equip, i és un club exclusivament de formació de jugadors, on ni tant sols tenen categoria juvenil. 17 equips de base, amb la categoria més destacada de Primera divisió per al seu Cadet (segona categoria catalana) i que disputa els seus partits a l'annex de les pistes d'atletisme Josep Molins, de gespa artificial.

Cercle Sabadellès 1856: Equip només de base i d'entreteniment. 12 equips composen el club, amb estructura federada del pre-benjamí al juvenil, sense cap categoria destacable i on els equips busquen més la labor social que no pas la competitiva. Els equips de futbol-7 disputen els seus partits al Cercle Sabadellès 1856, amb dos camps de gespa artificial i els de futbol-11 acostumen a disputar els seus encontres a l'annex de les pistes d'atletisme Josep Molins.

Cada temporada van caient els equips més modests de Sabadell, en la desaparició, i en no poder-se federar per a competir, com va fer fa tres temporades l'històric Lepanto, fa dues el noble Carolinense o aquest passat inici de campanya el femení de l'At. Can Déu i el masculí del CDU Salud, en una mort lenta e inexorable dels clubs petits de la ciutat, que es va arrossegant des dels últims 25 anys...

Si en voleu saber més, d'antics clubs de la ciutat... http://lahistoriadelfutbolensabadell.blogia.com/temas/clubs-de-futbol-de-sabadell.php

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada