divendres, 28 de febrer del 2014

Vicky Losada, fitxa per Western New York Flash

De Can Parellada a la NWSL passant per el CE Sabadell


Aquest dijous a la tarda va sortir la notícia de que María Victoria Losada Gómez, més coneguda com a Vicky Losada, jugadora nascuda el 5 de Març de 1991 a Terrassa, fitxava per Western New York Flash, les actuals sots-campiones de la NWSL, la potent lliga nord-americana de futbol femení. La ex-jugadora del CE Sabadell començarà la pre-temporada amb el seu nou equip el 17 de Març, deixant la disciplina del seu actual equip, el FC Barcelona, per incorporar-se a l'aventura americana.


Vicky, nova jugadora de New York Flash (Foto: UEFA.com).

Va començar a jugar a futbol en l'equip del seu barri, el CD Can Parellada, on de seguida va destacar i ràpidament, el 2001 el CE Sabadell la va fitxar per vestir d'arlequinada, on guanyar la Copa Catalunya de futbol-7 la 2001-02 i el Campionat d'Espanya de seleccions territorials la temporada 2002-03 fins que el 2004, va passar a jugar al FC Barcelona i on es va veure que la seva qualitat no passaria desapercebuda en el món del futbol, anant posteriorment la temporada 2007-08 al RCD Espanyol, on sols va estar una temporada, per tornar de nou amb l'equip on ha fet el salt qualitatiu més important de la seva carrera.

Campiona d'Espanya de seleccions 
territorials 2002-03 (Foto: CD Can Parellada).

Així, des de l'estiu del 2008 fins a l'actualitat, Vicky ha actuat en el FC Barcelona, on s'ha convertit en una jugadora de referència de l'equip, i on ha guanyat els títols més importants als que pot aspirar qualsevol jugadora en el club blau-grana, com son dues Lligues nacionals, les de les temporades 2011-12 i 2012-13 i deixant encaminada l'actual lliga per al seu club, dues Copes de la reina, aconseguides el 2011 i el 2013 i quatre Copes de Catalunya, de forma consecutiva, 2009, 2010, 2011 i 2012.


En partit de Champions League amb el FC Barcelona (Foto: Jordi Romagosa).

Amb la selecció espanyola, Vicky va debutar en la selecció Sots-19, en un partit disputat el 25 de Setembre de 2008 corresponent a la fase de classificació de la Eurocopa de la categoria, contra Xipre, en un partit que va acabar amb la victòria local per un clar 9-0. Amb la selecció absoluta, va debutar en un partit de qualificació per al Mundial contra Anglaterra, a casa un 19 de Juny del 2010 amb empat final 2-2. Ha pogut disputar la Eurocopa del 2013 a Suècia on la seva selecció va caure a quarts de final contra Noruega, curiosament l'únic partit de la competició on no va tenir minuts. Ara, en vistes del Mundial de 2015 a Canadà, porten bon camí, amb els cinc partits disputats guanyats.


Vicky lluitant amb Daria Makarenko, de Rússia a l'última Eurocopa (FIFA.com).

Ara, tindrà tres jornades per acomiadar-se de les seves companyes els últims anys, per a començar la pretemporada el proper 10 de Març amb el seu nou equip on trobarà com a segon entrenador Pedro Losa, ex-Rayo Vallecano i Adriana Martín, a més d'una de les millors jugadores del món, Abby Wambach, on un mes desprès, el 13 d'Abril, començarà la Lliga contra Washington Spirit. 


Ivet Aluja i Vicky Losada al CE Sabadell
(Foto: CD Can Parellada).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada