diumenge, 2 de març del 2014

Categoria Aleví-Benjamí-Prebenjamí

Una categoria desigual amb tres dominadors clars

Aquesta setmana, al haver descans en el futbol base per el carnaval, tindrem uns quants reportatges sobre les categories del futbol català, amb un petit anàlisi de totes elles i començarem amb les més petites, una categoria que ha anat creixent i que està en estudi com reformar-la per a fer més interessant e igualada la lliga, per les diferències que hi han actualment en els tres grups de competició que hi han actualment.

Les més petites també juguen a futbol (Foto: Jordi Romagosa).

En el Grup I de la competició, trobem a un equip imbatut i dominador de la competició, el CF Igualada, que és el que apunta que es classificarà per a la fase final del Campionat de Catalunya. Amb 16 victòries en els 16 partits disputats, amb 117 gols marcats i 14 encaixats, suma ja 48 punts i treu 8 de diferència sobre el segon classificat, el Gimnàstic de Manresa, al qual li va guanyar l'enfrontament directe que van jugar per 0-2.

En el Grup II de la competició, trobem a l'equip favorit per a emportar-se el Campionat de Catalunya aquesta temporada, un RCD Espanyol que batent rècords ha guanyat per ara els 15 partits disputats, amb la impressionant marca de 273 gols a favor i amb sols dos d'encaixats, que curiosament va ser en el mateix partit, contra el CE Sabadell B. Segones classificades ens trobem al CD Sant Gabriel B, amb 42 punts, a sols tres de les líders, amb les que varen perdre l'enfrontament directe que han disputat aquesta primera volta per 16-0. 

En aquest grup, hi trobem quatre equips vallesans, el ja mencionat CE Sabadell B, situat en quarta posició, amb un equip formatiu i que sols ha perdut els seus enfrontaments contra els tres primers i el CE Seagull. També trobem al Cerdanyola FC, un altre equip formatiu, que ha sumat ja 22 punts, la EF Barberà-Andalucía, que ocupa la novena plaça amb 15 punts sumats i la UE Castellar, situades a la dotzena plaça, que està pagant la inexperiència de ser la primera temporada competint, però creixent dia a dia.

En el Grup III, un altre equip imbatible, el CD Sant Gabriel, que porta els 18 partits que ha disputat sumats victoriosament, i un dels equips que clarament és favorit per arribar al Campionat de Catalunya com a campió de grup. A més, tenen el goal-average a favor contra les segones, la UE Centelles amb les que han jugat ja els dos enfrontaments directes, i encarat amb les terceres, el CE Sabadell a les que per ara els han guanyat l'enfrontament directe que han jugat, situant-se aquests dos equips a sis punts de les de Sant Adrià.

Així, a part dels que apunten a campions de grup, com son CF Igualada, RCD EspanyolCD Sant Gabriel, es classificaria el millor segon classificat dels tres grups,que en aquest moment, està ocupat per un filial, per el que seria el segon millor segon, la UE Centelles:

CD Sant Gabriel B     2'80 pts.
UE Centelles     2'66 pts.
Gimnàstic de Manresa     2'50 pts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada