dijous, 17 de maig del 2012

Maria Farreras, jugadora del Bellavista Milan.


Foto realitzada per www.tonijimenez.com

Avui entrevistem a Maria Farreras, jugadora del Bellavista Milan de Primera Catalana femenina, grup 2. Jugadora ràpida, amb el 9 a l'esquena, que gaudeix del nostre esport amb ganes i esforç, i que aquest diumenge, en cas de guanyar o empatar el seu partit, es pot proclamar amb el seu equip campiones de Lliga, va accedir a contestar a les nostres preguntes:

-Com vas descobrir el futbol i on vas començar a practicar-lo?

La veritat és que no fa gaire que vaig descobrir el futbol. Als 13 anys vaig anar a Estats Units interna a un col·legi fins els 19 anys, allà vaig acabar secundària i batxillerat, el meu esport principal era el tennis, i no va ser  fins el meu últim any, que vaig decidir llançar-me amb el futbol. Tenia una gran amiga que jugava i ella em va animar. Des del principi em va encantar, i ara no puc viure sense practicar-lo. Fa relativament pocs anys que jugo a futbol, he passat només per tres equips; vaig estar 4 mesos al Barça , a la meva arribada de Estats Units i desprès vaig marxar a  La Roca ; més tard vaig començar el meu camí amb el Bellavista Milan.

-Com valores personalment la temporada que ha acabat?   
     
Personalment, no he tingut una de les meves millors temporades. L’any passat, vaig acabar amb bastants més gols, però amb moltes menys assistències. Aquest any he sabut donar-me compte de que treballant en equip també es pot guanyar.

-I com valores la temporada del teu equip?

El Bellavista Milan ha estat a l’altura, a nivell d’equip  valoro la temporada molt positivament, només ens falta un partit per acabar la lliga, i només hem tingut una derrota. El equip del Bellavista ha sabut aguantar la pressió i donar el millor, per intentar ser campiones de lliga, només amb una derrota. Cada una de les meves companyes forma part del gran esforç que conjuntament hem fet totes per arribar on estem ara. Estic molt orgullosa de cada una d’elles i sense l’esforç conjunt de totes no estaríem on estem. Des d’aquí vull agrair tot l’esforç i dedicació de totes les meves companyes d'equip. 

-Quina ha sigut la sorpresa positiva i la decepció per tu de la categoria?

Amb el Bellavista Milan, la veritat és que he tingut poques decepcions, potser la única derrota que vam tenir contra el Pardinyes, un gran equip, fort  i molt treballador, va ser la única decepció. Va ser un cop dur veure com s’escapava la lliga de les nostres mans. La part positiva: el treball de cada una de les jugadores del meu equip. Totes ho han donat tot per continuar lluitant e intentar ser campiones de lliga aquest diumenge.

Gols, esforç i sacrifici, Maria Farreras.

-Contra quins equips tens una motivació especial? En aquests partits normalment surts amb més confiança o més nervis a la gespa?

Soc una persona molt nerviosa, he d’admetre que surto nerviosa a TOTS els partits contra els que juguem, uns requereixen més pressió i més motivació que uns altres , però normalment sempre surto amb nervis. Pot ser que Pardinyes, Llerona, Montcada i CE Sabadell són els que amb més pressió i nervis estava. Són equips forts amb gent molt bona i de molt alt nivell.

-Quin partit en tota la temporada creus que ha sigut més difícil per al teu equip?

Tots, el partits en general des del principi són difícils, perquè nosaltres jugàvem amb la pressió de guanyar TOTS, per ser campiones de lliga. S’acosta el final, i ens queda nomes un partit contra el CP San Cristóbal del Terrassa… No sé com serà, però si guanyem, guanyarem la lliga, no serà un partit fàcil, elles es juguen el descens de categoria i nosaltres el pujar a preferent.  Exceptuant  aquest partit, el més difícil per l’equip jo crec que van ser els partits que vàrem haver de remuntar, ser fortes, posar totes les qualitats juntes i remuntar partits amb fins un 2-0 en contra… allí és quan em va demostrar que el Bellavista Milan es mereix estar on estar. A dalt.

-Com veus el futur del futbol femení?

Cada cop el veig millor, està clar, que no es com altres països, com Estats Units o Alemanya on el futbol femení és molt important i el tenen molt ben considerat... però poc a poc el futur del futbol femení a en aquest país està creixent, amb més equips femenins i més ajudes.

-I dels dos partits contra el CE Sabadell, que en penses del seu joc?

Els dos partits contra el Sabadell van ser partits molts durs, tenen un gran equip amb una davantera molt ràpida, un mig camp molt organitzat i una defensa molt forta. Jo  com a davantera em va costar moltíssim intentar fer-me un forat per marcar o crear perill. Juguen molt bé juntes i és un gran bloc. Els dos partits van ser partits de contacte i de molt joc per part del dos equips. Vaig gaudir.

Des de la web, volem agraïr totes les facilitats que ens ha donat el Club de Futbol Bellavista Milan per a poder contactar amb Maria per a fer-li la entrevista, i també li hem d'agraïr tot el material, fotografies, i tot el que ens ha ajudat per a fer aquest article. Esperem que tinguis un final de temporada feliç i que segueixis gaudint de l'esport que estimem.

1 comentari:

  1. Hi han coses que no cal ni agrair. Gracies a vosaltres per la gran feinada realitzada. Amb gent com vosaltres es disfruta molt mes d'aquest esport, no tot s'acaba el terreny de joc. Moltes felicitats per la vostra feina.

    ResponElimina