dimarts, 17 de setembre del 2013

Primera Catalana (I)

El grup del sud de Catalunya


El Grup I, que ens ocupa avui, com ja va sent habitual, estarà composat per equips de part de Barcelona, Tarragonès i les Terres de l'Ebre, i com a conseqüència dels canvis ocorreguts aquest estiu, el grup perdrà al FC Santfeliuenc, equip que al final ha pujat a Preferent, e incorporarà al filial de la UE Sant Andreu.


El Sant Cugat vol recuperar la categoria (Foto: Pedro Salado).

Avui, analitzarem el Grup I, on la passada temporada va ascendir el CF Pallejà, i aquesta temporada ens trobarem com a favorits a equips com son el Femení Tortosa-Ebre i el Fontsanta-Fatjó, els dos equips que varen quedar a la zona alta de la categoria, més el Sant Cugat Esport, un equip que sorprenentment va baixar de Preferent, quan se l'esperava lluitant per objectius més alts la passada campanya. També dels que varen baixar, ha caigut en el grup la Fundació At. Vilafranca, que va perdre la categoria de Preferent, i que està intentant construïr un equip per tornar el més ràpid possible a la categoria perduda, això si, vigilant les seves possibilitats econòmiques. 

Altres equips a tenir en compte possiblement per la zona alta, encara que potser sense tant potencial com els abans nombrats, son el Vilanova, AF Catalunya, Gladiador i Molins de Rei, equips que any darrera any van progressant i que poden donar molts mals de caps als equips punters de la categoria.

Els equips que d'inici compten per la lluita contra el descens, bé podrien tenir aquesta temporada els noms de CD Riudoms, CF Suburense i CE Base Olèrdola, que a pesar d'aconseguir la permanència la passada temporada, tenen recursos limitats i la feina del dia a dia i l'esforç dels seus components seran els que marquin les seves aspiracions aquest curs.

També els dos equips que han aconseguit l'ascens i que han quedat ubicats en aquest grup, el FC Santboià, i l'At. Camp Clar, podrien estar en aquesta lluita per no baixar, però les santboianes, a pesar de tastar per primer cop la categoria, han fet una feina de base increïble en els últims anys i en la primera participació a Segona Catalana varen aconseguir l'ascens, quedant sots-campiones en el grup més difícil, sols superades per el filial del CE Sant Gabriel, i les tarragonines varen guanyar la categoria sent campiones de Segona Catalana i guanyant els 26 partits que hi varen disputar, amb la escandalosa xifra de 216 gols a favor i 16 en contra, i apostem per aquests dos equips com les sensacions de la competició.

Cas a part son l'antic filial del Nàstic, la EF Valls, que havent perdut al seu primer equip, ara s'està recuperant i s'haurà de veure en quines condicions participen en el campionat. Tot pot ser que facin una gran plantilla i siguin favorites per l'ascens o mantinguin el bloc del que era el filial i estiguin a la part alta de la categoria amb forces opcions d'aconseguir el campionat.

També els segons equips del Llevant Les Planes i el nouvingut filial de la UE Sant Andreu, que depenent de les necessitats i trajectòries del primer equip, no tindran disponibles en algun partit a alguna de les seves millors jugadores, o al contrari, en algun descans de la categoria del primer equip, apareixeran amb jugadores que marquin la diferència en el partit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada