diumenge, 8 de setembre del 2013

Henrika Gustytė, una internacional en el futbol modest català

L'Escola Valls Futbol, torna a competir aquesta temporada amb una internacional a les seves files

Us portem avui, la història d'una jugadora nascuda el 1 de Setembre de 1989, a Naujoji Akmenė, una jove vila lituana, que va ser fundada tot just el 1952 al voltant de l'activitat cimentera de la zona, al nord del país, i que amb uns 12.400 habitants, ha donat a la seva selecció nacional a una centrecampista amb força futur. Afortunadament, en els camps de Primera Catalana femenina, en el seu grup I, podran gaudir del seu joc setmanalment, ja que actualment està jugant a l'Escola Valls Futbol.

Henrika amb la selecció (Foto: www.sportas.delfi.lt)


Henrika Gustytė, desprès d'haver guanyat 3 títols de la Lliga Lituana, amb el Gintra-Universitetas (2009-10, 2010-11 i 2011-12), va trobar el seu lloc en la Escola Valls Futbol, on hi juga des de Setembre del 2012. Aquesta jugadora, ja havia jugat amb la selecció sots-19 del seu país (9 partits oficials) havent debutat contra Suècia, i també havent-ho fet en la selecció absoluta, en dos partits de la fase classificatòria prèvia de la Copa d'Europa de nacions, el novembre de l'any 2006, contra Malta i Eslovàquia.

Aquesta temporada, i gràcies a la bona campanya que estava fent, empesa per un equip que va començar la lliga demostrant que podia estar a la zona capdavantera del seu grup, va tornar a representar a l'Abril al seu país en el torneig classificatori previ per al Mundial del 2015 a Canadà, del que les jugadores de Lituània, varen ser eliminades finalment, jugant un partit, contra Geòrgia, on varen caure derrotades, 4-3 en un desafortunat gol en pròpia porta de la seva companya Rimantė Kunickaitė al minut 85.

Ivan Porcel serà l'entrenador (Foto: F.F.Gaya/ElTravesser).

L'actual campanya, tindrà com a entrenador a n'Ivan Porcel, que prové de l'equip que tenia a Segona divisió nacional i que dimecres passat va retirar-se de competició, on estava de segon entrenador i que substituirà a en Enric Solé, per intentar millorar la sisena plaça final obtinguda. A part de companyes conegudes, com la destacada davantera Sònia Galiano, tindrà també a Ana Moreno, procedent del Juvenil de Primera divisió del Reus Deportiu, que la temporada passada ja va destacar amb el seu equip fent un preciós gol en la victòria de les reusenques per 3-2 sobre el CE Sabadell.

L'objectiu de l'equip, serà intentar situar-se a la part alta de la categoria e intentar poder lluitar per un ascens, tenint una autèntica prova de foc a les primeres jornades, on debuten en un derbi a casa del Camp Clar, equip nou a la categoria, però que la temporada passada va guanyar el seu grup de Segona catalana de manera sobrada i poden ser una de les sensacions del grup, i a la tercera jornada, reben al Femení Tortosa-Ebre, un dels aspirants clars a l'ascens, per visitar desprès un camp complicat com el del Gladiador de Barcelona. 

Un equip que donarà molta guerra (Foto: F.F.Gaya/ElTravesser).

Tota la informació setmanal de l'Escola Valls futbol, la podeu trobar a les webs www.elvallenc.com i www.eltravesser.cat, de la mà d'en Francesc Fàbregas i Gaya, que amablement ens ha enviat informació, dades i material per a poder escriure-us aquest article.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada