dijous, 19 de setembre del 2013

Primera Catalana (i III)

Grup amb moltes novetats


Aquest és un dels grups amb canvis més notoris a la Primera Catalana, on es viu molt més i amb més intensitat el futbol. Al final, no hi és inclòs la EF Montcada, que torna al Grup II desprès d'aquest accidentat estiu, ni la UD Sant Quirze de Besora, que torna a Preferent desprès de que un descens compensat s'anul·lés amb la desaparició del Nàstic a Segona divisió nacional.


La UE Cabanes, el favorit del grup.

Finalment va ser el CE Llerona el que es va emportar el títol i l'ascens a Preferent la passada temporada, en dura pugna amb un dels favorits del grup, una UE Cabanes que treballa amb èxit la cantera i que les dues últimes temporades ha estat a punt de pujar de categoria, amb dos sotscampionats consecutius. Seran possiblement unes de les rivals de la UE Porqueres, FC Sant Pere Pescador i possiblement un FC Girona que si finalment surt en competició, podria fer-ho amb el primer equip en aquest grup desprès de perdre la seva plaça a Segona divisió nacional amb la renúncia d'aquest estiu. També La Salle Premià pot ser un dels equips que estigui a la zona alta de la categoria, ja que desprès del descens de Preferent, l'equip intentarà el retorn a la categoria perduda.

Altres equips que poden aspirar a estar vora de la zona alta, son FC Bàscara, l'històric CF Les Preses i un AEC Manlleu que gaudeix d'una puixant cantera que sens dubte pot acabar ocupant molts minuts en el primer equip. El FC Pradenc, com cada temporada aconsegueix el miracle de tenir jugadores i seguir confiant en el futbol femení, e intentaran de nou donar la cara en cada partit com ho estan fent les últimes temporades.

A la zona on es lluitarà contra el descens, podem trobar-hi CE Portbou CF Sant Julià de Vilatorta, equips que voldran continuar una temporada més a la categoria, i s'hauran de veure amb els nouvinguts a la categoria, un CE Sant Esteve d'en Bas, que va aconseguir l'ascens guanyant el seu grup de Segona Catalana amb 13 punts sobre les sotscampiones, i un OAR Vic sotscampiones del seu grup, però que va pujar per que el filial de la UD Sant Quirze de Besora no ho podia fer. També els dos últims equips en aconseguir l'ascens, amb tots els moviments de l'estiu, CF Palautordera i Penya Bons Aires, hauran de suar per aconseguir la permanència.

El grup el remata un filial, el CF Lloret B, que com sempre, rendirà segons les necessitats de jugadores del primer equip. En canvi, a part de les campiones de la passada campanya, no seguiran al grup la UE Breda, que va perdre la categoria conjuntament amb la UE Gurb.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada