dijous, 20 de setembre del 2012

Primera divisió Juvenil-Cadet Femení

Homenatge a l'equip que va aconseguir l'ascens de categoria (Foto: Pedro Salado).

Aquesta passada temporada, el CE Sabadell Juvenil-Cadet A, va aconseguir l'ascens a la màxima categoria de Catalunya, la Primera divisió, de manera brillant, guanyant tots els partits que va disputar. Ara, a la temporada 2012-13 els tocarà intentar aconseguir una dificultosa permanència, ja que al final de la lliga perdran la categoria tants equips com grups de Segona Divisió hi hagin, i la temporada passada en van haver  4 de descensos, els de la EF Bonaire, CE Manresa, CF Santpedor i Vilanova i la Geltrú CF.

Els rivals doncs que es trobaran les arlequinades seran equips punters en el futbol femení com les Campiones de Lliga la passada temporada, el FC Barcelona, les guanyadores del Campionat de Catalunya, el CE Sant Gabriel, i grans canteres del futbol femení català, com son el RCD Espanyol i el Vic Riuprimer Refo, i d'altres que desprès d'un passat gloriós, ara estan reestructurant-se per tornar a ser el que eren, com son els casos de L'Estartit, PBB La Roca, CE Europa i les nostres rivals ciutadanes, el CE Mercantil.

Patri Ballesteros, un valor en alça de l'equip (Foto: Jordi Romagosa).

També coincidirem amb equips que estan portant molts anys de feina i que ara estan començant a recollir els seus fruïts en el futbol femení de base, com son la FE At. Vilafranca, el Reus Deportiu, que la temporada passada varen ser la sorpresa positiva de la categoria, i el Molins de Rei i el Pubilla Casas, sens dubte equips que a pesar de que varen quedar per sota de la meitat de la classificació, tenen jugadores ja amb suficient experiència a la categoria per intentar tornar a lluitar per la permanència.

Les novetats de la categoria, doncs, a part del CE Sabadell, campiones del Grup II, son el CF Pallejà, campiones del Grup I, sent l'equip màxim golejador i el mínim golejat del seu grup la passada temporada, la UE Seva, subcampiones del Grup V, per darrera del filial del Vic, i Stoitchkov Barcelona CF, tercer del Grup III, però darrera de dos filials, el del CE Sant Gabriel i el del CE Europa, cosa que li va donar l'ascens de categoria.

Va renunciar a l'ascens el CF Les Preses, per temes d'economia i del seu grup, cap equip va donar el salt de categoria. També cal comentar, que amb l'ascens, el CE Sabadell s'ha llançat a tenir un Cadet-Juvenil B, que tindrà jugadores amb molta projecció per a nodrir al primer equip en cas de sancions o lesions i per seguir treballant per el futur del futbol femení de l'entitat.

Laura Segura, imprescindible al mig camp (Foto: Pedro Salado).

2 comentaris:

  1. Mi nombre es Patri Ballesteros Bermejo, pero esta muy bien redactado me ha gustado :D

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies per avisar, Patri. Disculpa la errada, se'ns va colar el segon cognom per el primer.
      Moltes gràcies per llegir-nos.

      Elimina