dimarts, 8 de novembre del 2011

La importància de la base.

Marta Gimeno i Clàudia Poch, dos exemples del treball al futbol base arlequinat (Foto: Pedro Salado).

En el futbol no professional, treballar la base té molta importància. I no és la típica frase que es fa servir per els que ens agrada que es practiqui un esport com el futbol i més que ho facin amb ganes de gaudir i d'aquest esport des de petits. Tenir una bona base et permet entre d'altres factors, aconseguir formar una plantilla més adequada a l'estil de joc que practica el primer equip un cop arribin allà, i les que hi arribin, així tindran una millor adaptació a l'equip i un millor coneixement de tots els moviments tàctics de l'equip i compenetració amb les seves companyes.

Una altre raó important per valorar tenir un bon futbol base, és que en moments puntuals, el primer equip pot necessitar, per baixes o lesions jugadores que puguin suplir aquestes faltes, i que millor que alguna jugadora que ja coneix tot l'equip i tot el que cal conèixer del propi club. Aquesta mateixa temporada, i per diverses circumstàncies, Inés PalmieroSilvia PiñolClàudia Poch i Marta Gimeno han jugat ja alguns minuts amb l'equip arlequinat, donant molt bona impressió sobre la feina que es fa a la base. A més, es dona la casualitat, que les tres primeres, son porteres i a pesar de la seva joventut, han donat la cara en tot moment sota pals, una de les posicions més complicades en un camp de futbol. Marta Gimeno, en canvi, va debutar com a lateral esquerra amb el primer equip i també va causar bona impressió als seguidors arlequinats.

El Juvenil-Cadet, aquesta setmana, no va poder jugar, ja que es va suspendre el partit al camp del Cerdanyola, però a la lliga, porta 9 punts en els tres partits que ha disputat, i porta 17 gols a favor i sols 2 en contra. Jugadores com Yaiza Muñoz o Marina Delgado son les més conegudes de l'equip per la seva bona feina en punta, rematant la feina que els fan altres grans jugadores com Sara Zauner, Marta Mora, Christina Picón, Andrea Martínez, Marta Mora, Ester Ramos, Patri Ballesteros, Neus Iglesias, Núria Martínez, Anna Canyís, Laura Segura, Laura Heis, Maria Masdefiol, Sara Palmiero, Marta Póveda o Marta Cruz. Els seus entrenadors, Carlos Arean i Carlos Ortega, donen el toc precís per aconseguir formar a aquestes futures jugadores del primer equip.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada