dijous, 28 d’agost del 2014

La retirada del Lleida Esportiu trastoca el futbol català

Canvis a les categories


El Lleida Esportiu va aconseguir la passada temporada disputar el Play-off d'ascens a Primera nacional, però com si fos una maledicció, com va passar la anterior temporada amb el Girona FC, la directiva lleidatana canviava de la nit al dia les condicions per a pertànyer a la plantilla blava i l'equip es quedava sense jugadores. 

El CF Lloret ocuparia la plaça del Lleida Esportiu (Foto: Roger Benet).

Al límit del temps, el Lleida Esportiu es retirava de competició, deixant Segona nacional amb sols 13 participants. La RFEF, seguint el seu reglament, opta així per oferir la plaça al CF Lloret, terceres classificades la passada campanya a la categoria de Preferent, ja que les segones van ser el RCD Espanyol C i no pot optar a la plaça. A l'espera de que les lloretenques acceptin definitivament, ja se sap doncs que hi hauran canvis forçosos a les altres categories catalanes i trastocarà els plans d'alguns equips, que es poden trobar amb plantilles inexpertes per categories dures.

A Preferent, doncs, faltaria una plaça per a omplir i els rivals per a les vallesanes del Cerdanyola FC, CE Sabadell o EF Bonaire, i els equips que opten a la plaça, son per ordre de coeficient de punts aconseguits per partit, el segon classificat del Grup III de Primera catalana, CF Les Preses, amb 2'57 punts per partit, seguit per el segon del Grup III, CFF Tortosa-Ebre amb 2'5 i per últim, les vallesanes de la EF Montcada, segones del Grup II, amb un coeficient de 2'37.

Ja es complica més la composició de Primera catalana. A part d'alguna retirada, fins i tot d'equips de renom, com és la de la CECF Les Garrigues, se sap que el Lleida Esportiu convertirà el B en el seu primer equip, com us deixem en la notícia que adjuntem. Dels equips vallesans, la EF Montcada esperarà si pot o no pujar a Preferent si els dos equips que tenen més coeficient de punts no accepten, mentre que UD La Planada, FC Sant Quirze, CS Juan XXIII i FC Sant Cugat es mantenen una temporada més, tenint la companyia del CE Mercantil, que puja de categoria després de quedar-se sense l'ascens directe la passada campanya. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada