dijous, 28 de març del 2013

María Michi, jugadora de La Planada: "M'agrada més fer una assistència que marcar un gol"

És la seva cinquena temporada a la UD La Planada i, en conseqüència, és una de les veteranes de l'entitat del nord de Sabadell. Amb només 20 anys, María Michi ja porta el braçalet de capitana en molts partits de l'equip de La Planada del Pintor, un modest equip de Primera Catalana de futbol femení que aporta per a que les noies tinguin l'oportunitat de jugar al futbol.
 
Com vas descobrir el futbol i com vas començar a practicar-lo?

El vaig descobrir gràcies al meu germà, que tot i cuidar-me per les tardes no deixava passar l'ocasió de jugar a futbol sala amb els seus amics. I jo m'hi apuntava. Vaig començar a practicar-lo al carrer perquè la meva creia que el futbol era un esport d'homes i no em deixava apuntar-me a cap club. Després de molt insistir, em va deixar apuntar-me a la U.E. Castellar.

Què és per tu el futbol?

Va començar sent un hobby, però poc a poc em vaig adonar de que és alguna cosa més, com una via d'escapament per riure, oblidar els problemes del dia a dia i practicar esport.

María Michi, jugadora de la UD La Planada. Foto: Jordi Romagosa.
Quins equips creus que estaran lluitant per l'ascens?
 
Crec que la lliga està pràcticament sentenciada a favor del C.E. Sabadell, però el Montcada, Les Garrigues i el Manresa estan fent una bona temporada.

I a quins veus en la lluita per evitar el descens?

El descens està molt renyit entre el Rubí, el Barceloneta i el Seagull, tot i que estan fent una molt bona segona volta.

Què et dóna una major satisfacció, fer una assistència de gol o marcar-ne un?

Per la meva posició sobre el camp, gaudeixo més participant en la jugada del gol.

Contra quins equips tens una motivació especial? En aquests partits, surts al camp més confiada o nerviosa?

Jugar contra el Sabadell motiva molt perquè és el derbi de la ciutat. Enfrontar-se contra els equips que encapçalen la classificació i, sobretot, guanyar-los, també satisfà. Tot i això, mai cal confiar-se amb els cuers, ja que et poden complicar molt un partit que creies tranquil i fàcil.

Quin ha estat el partit més difícil que ha disputat La Planada aquesta temporada?

Realment, el més difícil va ser contra Les Garrigues, tant en el seu camp com en el nostre. És un equip que sap el que ha de fer en tot moment, encara que sembli que no juga a res. La seva posició en la classificació, no obstant, demostra que és un bon equip. Tots els partits són difícils i cal jugar-los per guanyar.



Com veus la temporada de La Planada? Quins objectius us vàreu marcar a principi de temporada?

Ens ha costat adaptar-nos als canvis, tant per l'entrenador, com per les noves incorporacions. Però els resultats reflecteixen la millora i el treball de l'equip al llarg de la temporada. El nostre objectiu principal és salvar la categoria i, si ho aconseguim, lluitar per estar el més a dalt possible de la classificació.

Com definiries la feina que es fa en el club respecte al femení?

L'equip està separat de la resta del futbol base i del amateur. A més, les jugadores ens autofinancem les fitxes federatives i els arbitratges, ja que el club no pot fer-se càrrec del cost. Però l'entitat recolza en tot moment les nostres decisions.

Com veus el futur del futbol femení en general?

Millora poc a poc, però ens falta molt per arribar al nivell del masculí. L'important és que anem fent camí i que cada vegada hi ha més qualitat i professionalitat, i més equips femenins.

I com veus el futbol femení a la ciutat de Sabadell?

A Sabadell hi ha dos equips presents en totes les categories, el Sabadell i el Mercantil, que lluiten per fer créixer el futbol base. La Planada, en canvi, encara té un camp de terra i no disposa de jugadores per crear un futbol base potent. És més, amb prou feines pot mantenir l'amateur. És molt difícil créixer com a club i, a la vegada, competir amb els altres equips de la ciutat.

Trajectòria de María Michi :

2003-04 UE Castellar, Aleví mixte.
2004-05 UE Castellar, Aleví mixte.
2005-06 UE Castellar, Infantil mixte.
2006-07 UE Castellar, 1era Catalana.
2007-08 UE Castellar, 1era Catalana.
2008-09 UD La Planada, 2ona Catalana.
2009-10 UD La Planada, 2ona Catalana. Ascens.
2010-11 UD La Planada, 1era Catalana.
2011-12 UD La Planada, 1era Catalana.
2012-13 UD La Planada, 1era Catalana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada