divendres, 1 de març del 2013

Entrevista a Ana Carralero, jugadora del CE Sabadell (Part II de II).

Ana, feliç per el seu retorn, el dia de la presentació (Foto: Jordi Romagosa).

Tens experiència a Superlliga, on hi has jugat moltes temporades. Quins son els millors records que guardes d'aquella etapa?
Aquesta pregunta és complicada de contestar, perquè podria explicar-te mil records... però el més bonic que recordo és haver guanyat la Copa de la Reina, que va ser precisament amb el CE Sabadell. Un altre moment inesborrable és una gira que vam fer per Mèxic amb el FC Barcelona, gràcies a això vaig poder jugar en estadis replets d'aficionats (aproximadament 40 mil persones).

Altres moments que jugar a Superliga ofereix són les incomptables convocatòries de la Selecció Catalana, També vaig estar concentrada durant diversos dies a 'Las Rozas' amb la Selecció Espanyola Absoluta.

Molts records que considero que tota jugadora hauria de viure.

La temporada passada vas ser peça clau per assolir l'ascens de Primera Catalana a Preferent amb el Bellavista-Milan. Com vau viure l'ascens?
Arribava malament físicament al Bellavista Milan, a meitat de temporada i amb moltes pressions en contra. Però la confiança que van tenir en mi els meus dos entrenadors (els actuals en el CE Sabadell) va ser grandiosa. Fins a l'última jornada no vam ser matemàticament campiones, i sabíem que qualsevol error nostre ens feia perdre la lliga. Però vàrem aconseguir guanyar tot i pujar de categoria. Va ser quelcom molt bonic, la majoria de les meves companyes tampoc havien guanyat mai un títol i la il·lusió i alegria es va desbordar en totes. Jo personalment era una cosa que desitjava molt i ho vaig celebrar amb molta intensitat.

Celebrant l'ascens a Preferent amb el Bellavista-Milan (Foto: Josep Rifà).

Aquesta temporada has retornat al CE Sabadell. Com et va sortir la oportunitat de tornar?
"Empecé en el CE Sabadell y me gustaría terminar en el CE Sabadell" aquestes van ser les meves paraules un dia.

A l'estiu, després d'aconseguir el títol de lliga i ascens amb el Bellavista Milan, em vaig plantejar deixar de jugar. El que tenia clar era que no anava a jugar a Preferent. Els meus entrenadors van fitxar pel CE Sabadell i tot va anar rodat. Em van explicar que hi havia un bon projecte i que volien incloure'm en ell. No va fer falta molt més ja que per la meva part, tenir l'oportunitat de tornar al "equip de la meva vida" ho significava tot. Avui estic molt contenta en aquesta entitat i espero com ja he dit, retirar-me aquí.

Com veus actualment el futbol femení en general?
El futbol femení veig que ha progressat bastant, comparat amb anys enrere. Però si em preguntes comparat amb equips d'altres països, seguim en la cua.

Ha millorat, per norma general, en tota la infraestructura dels equips de base. Ara ja existeixen Categories per edats, existeixen Seleccions Autonòmiques per edats, més compromís per part de sponsors, més publicitat, xarxes socials... Tot això que avui tenim, encara que vagi a poc a poc, i sigui encara poc, és un gran pas que s'està aconseguint.

Cada any hi ha mes equips femenins a Catalunya i a Espanya i això demostra que les coses, poc a poc es van fent bé. Ara ja no només és un esport de nois i amb esforç la dona ha anat treballant-se un lloc al món del futbol.

Com veus el futbol femení a la ciutat de Sabadell? I en particular al CE Sabadell?
El futbol a Sabadell va a més. És una ciutat important, amb molts habitants i amb instal·lacions molt bones per poder practicar aquest esport. A més del CE Sabadell, equips com la UD La Planada (a 1ª Catalana), el Mercantil (a 2ªCatalana), 3 equips de futbol Sala... L'ajuntament subvenciona i col·labora amb l'esport i amb la dona. Confio en què dintre d'un temps, s'aconsegueixin més equips de barri.

En el CE Sabadell s'està treballant molt dur i amb moltes ganes e il·lusió per portar a la dona el més alt possible. El club compta amb 7 equips femenins, amb entrenadors qualificats per als equips, fisioterapeutes, entrenadors de porteres... Una coordinació interna excel·lent fa que sigui una entitat seriosa a la qual tota jugadora vol arribar. Des de sempre et transmeten l'orgull pels colors, el sentiment de créixer com a jugadora. Això fa que sigui un club diferent. Jo estic molt contenta de pertànyer al CE Sabadell i espero donar-li el millor de mi com a jugadora.

Testimoni directe, com a integrant de l'equip d'un títol nacional per al CE Sabadell (Font: www.elmundodeportivo.com )

Historial:

94-95 Can Casablancas (filial del C.E.Sabadell) Futbol-7
95-96 CE Sabadell Segona Nacional.
96-97 CE Sabadell Segona Nacional.
97-98 CE Sabadell Primera Nacional.
98-99 CE Sabadell Primera Nacional.
99-2000 CE Sabadell Primera Nacional.
2000-01 CE Sabadell Primera Nacional.
2001-02 CE Sabadell Primera Nacional.
2002-03 CE Sabadell Primera Nacional. Campiona Copa de la Reina.
2003-04 FC Barcelona Segona Nacional.
2004-05 FC Barcelona Primera Nacional.
2005-06 FC Barcelona Primera Nacional-Segona Nacional.
2006-07 FC Barcelona Segona Nacional.
2008-09 UE Estartit Segona Nacional.
2009-10 UE Estartit Primera Nacional-Segona Nacional.
2010-11 FC Sant Quirze Segona Catalana.
2011-12 (Gener) FC Sant Quirze Primera Catalana.
2012 (Gener-Juny) Bellavista Milan Primera Catalana.
2012-13 CE Sabadell Primera Catalana.

Agraïm com sempre la col·laboració de l'entrevistada i l'interès i facilitats donades per l'entrevista. Esperem que a part de que tingui una bona recuperació, segueixi sent una jugadora compromesa i que ens porti el més a munt possible. També cal felicitar-la per la seva feina com a entrenadora en el futbol base. Gràcies Ana!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada