dilluns, 27 d’agost del 2012

El FC Barcelona femení, guanya la Copa Catalunya.

FC Barcelona - RCD Espanyol     1-1 (8-7 als penals)

Partit amb emoció per determinar el campió (Foto: Sílvia Ginés).

Un partit tens, molta emoció, duresa en el joc e intensitat a la gespa, culminada per una tanda de penals llarga que ha acabat amb moltes ungles a les grades del Nou Congost de Manresa. El FC Barcelona s'ha coronat campió de la Copa Catalunya 2012 en els penals, però ha començat el partit encaixant el 0-1 obra de Mari Paz, al minut 5, que posava per davant a les blanc-i-blaves, i que ha valgut fins a la mitja part, amb una igualtat total en el joc.

La segona part, i abans del minut 1, la vallesana Olga feia una genialitat de les seves, conduint una bola fins  la frontal de l'àrea i enviant a la creueta un xut impressionant que s'ha escolat a la porteria d'una altre sabadellenca, Mariajo, que només ha pogut veure com la bola entrava a la seva porteria. Amb el 1-1, des del minut 46, el partit s'ha tornat molt més tàctic, amb força intensitat però més duresa, sense que cap dels dos equips pogués trencar l'empat, arribant al minut 92 amb aquest empat 1-1.

Els penals han dictat desprès sentència. 3-3 als primers 5 penals i desprès s'ha passat a la mort sobtada, on ningú fallava, fins que el Barça ha marcat el seu cinquè penal obra d'una sabadellenca, Olga, i una altre vallesana, Alba Pomares, no ha encertat en col·locar-la ni tant sols entre els tres pals i ha llançat el títol a mans de les blau-granes.

FC Barcelona: Ràfols, Lau, Marta Unzue, Meli, Melani, Miriam Dieguez, Torrecilla, Vicky, Corredera, Alexia Putellas, Sonia.També han jugat: Carol Férez, Olga García, Ani Escribano, Laura Gutiérrez i Gemma Gili.
RCD Espanyol: Mariajo, Gimbert, Sonia Matías, Marta Torrejón, Mendoza, Meseguer, Vilanova, Brenda, Débora, Mari Paz. També han jugat: Alba Pomares, Andrea Pereira i Clàudia Montagut.
Gols: 0-1 Mari Paz (min.5), 1-1 Olga García (min.46).