dilluns, 18 de juny del 2012

At. Can Deu


Un històric del futbol sabadellenc en hores baixes, l'At. Can Deu ha sigut des de la seva fundació històrica un equip amb molta solera en el futbol de la capital del Vallès Occidental. El 1969 va ser fundat un club que va arribat a jugar a Preferent a principis dels anys 90, just 1 categoria per sota de Tercera Divisió, i que fins i tot el 1993, va intentar, junt amb la UD La Planada i l'antiga escola de futbol Tafad, fer una fusió d'equips desprès de que als verd-i-vermells els toqués la grossa de la loteria de Nadal.

Tot aquella efervescència i possibilitats de convertir-se en el segon club de Sabadell se'n va anar en orris, ja que en cap moment es va fer efectiva la fusió, i ni el At. Can Deu mai més ha estat en tant altes categories ni ha tingut el equip vinculat que havia de ser La Planada (en aquells moments a Segona Regional), ni el Tafad va ser el seu futbol base. Tot es va enfonsat tant ràpid com va venir la loteria.

Temporada molt dura per l'At. Can Deu, però on ha aconseguit la permanència (Foto: Txema Soriano).

Aquesta mateixa passada temporada 2011/12, el propi equip Amateur, instal·lat en Tercera Catalana, va estar a punt de no sortir a competir, ja que econòmicament era gairebé impossible aconseguir ni els diners per a les fitxes. Al final, un miracle es va fer i van sortir a intentar mantenir la categoria, cosa que semblava una quimera per a un equip que va lluitar partit darrera partit per a acabar en una més que digne novena plaça, aconseguida amb molt treball i molt esforç durant tota la temporada.

No tot havia de ser bó per a l'equip, ja que el femení, situat en Primera Catalana femenina, no va poder començar la competició, i es va retirar cedint la seva plaça a un altre equip, perdent la ciutat el derbi apassionant que ens oferien cada temporada amb el CE Sabadell i sobretot amb la UD La Planada.

26 d'Agost començarà la pre-temporada de l'Amateur Masculí, però per ara, sense visos de que puguin també tornar a tenir un equip femení, i menys, de tenir cap equip de futbol-base, garant de futur de qualsevol entitat. Esperarem temps millors per a l'equip que comparteix terreny de joc amb el seu rival esportiu, la UD La Planada en el Municipal de Can Deu-La Planada, encara de terra.

1 comentari:

  1. no esta mal de el todo pero ay cosas que no son totalmente como se escribe aqui se puede mejorar con mas informacion un poco mas acertada para todo lo que querais saber de el club fcogata@hotmail.com soy el vicepresidente y nieto de el fundador del atletico can deu

    ResponElimina