diumenge, 1 de juliol del 2012

Selecció Sub-16 Vallès Occidental

Un equip que va donar sempre la cara. (Foto: FCF).

La Selecció del Vallès Occidental sub-delegació de Sabadell, va disputar a el Municipal Sagnier, a El Prat de Llobregat els seus partits de fase del Campionat de Catalunya de seleccions comarcals, en un grup conformat per elles, Vallès Occidental-Terrassa, Baix Llobregat i Barcelonès, en una competició organitzada per la Federació Catalana de Futbol on en un curiós sistema de competició, varen jugar dos partits, contra les de la sub-delegació egarenca i contra el Barcelonès, deixant de jugar contra les locals, potser l'esquadra més fluixa del grup.

Contra les egarenques i agregades, les de blau, conduïdes per en Gerard Taulé, varen plantejar un partit amb molta serietat i molta construcció, amb un mig camp on Laura Segura i Melania García varen donar una lliçó de sobrietat en el joc i de treball en equip, fent algunes combinacions on semblava que portessin tota la temporada jugant juntes. Les de verd, en canvi, intentaven un joc mé directe, però una defensa amb jugadores de la talla de Laura Benítez, Laia Pozo, María Urpina o Alba Castro varen tallar tot el perill rival, i si no, primer Clàudia Poch i desprès Nerea Delgado sota els pals aturaven tot el que els arribava. En la única que no varen poder aturar, el pal va col-laborar amb les nostres. Poc abans d'acabar el partit, els canvis fets per en Gerard Taulé i José Reina, força ofensius, varen donar fruït al minut 44, Marta Póveda lluitava una bola a l'extrem esquerra i la seva passada era aprofitada per na Clàudia Lázaro fent el 1-0 definitiu. D'allà fins al final, Un equip sòlid no va deixar perdre els tres punts per a l'equip. La nota negativa, va ser la lesió del dit gros de la mà dreta de Nerea Delgado, que en principi semblava amb el dit trencat, però que va aguantar fins al final del partit amb el dit perjudicat.

En el partit definitiu, contra el Barcelonès, les de blau varen sortir endolladíssimes, i al minut 2 ni l'àrbitre ni el línier varen tenir el valor de xiular penal i fins i tot treure alguna tarja a una jugadora barcelonesa en un clar penal sobre Andrea Aceituno, que podia haver donat una altre dimensió al partit. Però amb el 0-0, les de groc es varen començar a estirar, sobretot a partir del quart d'hora d'encontre, i a apoderar-se del joc, amb una defensa en línia que sols va poder trencar sense fortuna als metres finals per part de Patrícia Ballesteros o cap el final del partit amb alguna bona jugada d'Alba Maya. Les rivals van demostrar que podien guanyar el partit, i en el tram final, al minut 41, en una bona jugada d'equip culminada amb una mica de sort, van marcar el 1-0, i en els quatre minuts restants, les vallesanes es varen llançar a l'atac, però sense aconseguir empatar. L'equip, en general, va demostrar molt bon ambient en el vestuari, molt bona actitud en general, i sols un equip lleugerament superior i un pèl de sort els va impedir aconseguir la victòria final.

L'equip el va composar: Laia Pozo, Nerea Peinado, Gemma Zea i María Minguell (CE Mercantil), Clàudia Poch, Laura Segura, Patrícia Ballesteros i Marta Pòveda (CE Sabadell), Alba Castro, Melania García, i Nerea Delgado (CD Badia), Laura Benítez i Andrea Aceituno (EF Barberà), María Urpina i Clàudia Lázaro (Cerdanyola FC), Desirée Rubio (FC Sant Quirze) i Alba Maya (CF Ripollet), dirigides des de la banqueta per en Gerard Taulé i José Reina, amb Judith Viola fent una excel·lent feina com a fisioterapeuta, Jordi Romagosa com a delegat i amb l'assistència de Pedro Salado.